Om mig

Jag heter alltså Stig-Arne Rolfsson och jag är född 1954 och är numera pensionerad efter att ha drivit företaget Idre Data & Bygg under åren (2004-2019)
Gift med Molly och har 3 barn. 
Camilla (Gift Andersson)
Caroline samt Cen.
Har sex barnbarn som heter Calle och Lillemor (Camillas barn) samt Lykke och Sigge som är Carolines barn.
Cen har också två barn. En dotter som heter Ellen samt en son som heter Erik

Haft flera olika yrken under mina verksamma år och arbetat som
Grovarbetare på byggen
Snickare på byggen
Arbetsledare och Platschef på företagen:
-ABV som sen blev
-NCC därifrån utlånad till dotterföretaget
-Höyer og Ellefsen i Oslo som sen fusionerade med Astrup Aubert och blev
-Astrup & Höyer som köptes loss från NCC och blev ett helnorskt företag.
Hos dem blev jag kvar och arbetade i Oslo tills 1987
Första året i Oslo så fick jag som arbetsledare tillsammans med en arbetsledare till samt en platschef bygga 44 villor på Hovinbakken i Fetsund. Så här ser det ut idag.
Hovinbakken

När detta var klart så började vi med Renoveringsprojekt inne i Oslo .
Husen fick nya fönster samt ny fasad och balkonger. Det första projektet hette Solrabben. Totalt 540 lägenheter så man träffade mycket folk under det år som bygget pågick och så här ser det ut idag.

Solrabben

Nästa renoveringsprojekt 3:e året i Oslo blev en jätteutmaning då vi fick ta oss an att byta fönster och fasader samt montera nya balkonger på 720 lägenheter i Bostadsområdet Manglerud i Oslo. (se bild nedan)

När Manglerudprojektet stod klart 1987, då erbjöds jag att som VD driva den nystartade åkericentralen Dala Norrfrakt i Älvdalen Särna och Idre , så jag flyttade då hem till Sverige och började arbeta åt Dala Norrfrakt med kontor i både Särna och Älvdalen. Ett av mina första jobb var att skapa en ny logga till det nystartade Dala Norrfrakt och denna logga kan fortfarande ses på lastbilar exporterade till Bolivia .
Hos Dala Norrfrakt stannade jag till 1988 då jag gick tillbaka till byggbranschen och fortsatte som arbetsledare och platschef hos
-DIÖS som sen blev
-SIAB som sen köptes upp av
-PEAB
Bilder på ett par av de projekt som jag fick äran att delta på¨som arbetsledare

Malungs Vårdcentral

Sen blev det Lägenhetshotell vid Högfjällshotellet Sälen

Lägenhetshotell Högfjällshotellet Sälen
Ombyggnad av Strandskolan Idre (där jag gick ut grundskolan 1970)

1983 tog jag privatflyg certifikat och blev privatflygare på fritiden .
Med anledning av detta så fick jag på 90 talet erbjudande att utbildas till AFIS tjänsteman att sköta flygtrafikledningen på Idre Flygplats som skulle uppgraderas till trafikflygplats.
Detta blev så min nya arbetsplats där jag fick vara med och bygga upp en flygplats från grunden vilket var en mycket spännande upplevelse.

Men tyvärr insåg inte Älvdalens kommunfullmäktige vilken fantastisk tillgång Norra Dalarna hade fått med egen flygplats med direkttrafik både till Stockholm och Oslo, så man beslöt att lägga ner Flygplatsen och sälja den till första bästa spekulant som sedermera lät Flygfältet förfalla i total misär.

Under min tid på flygplatsen så kom jag i kontakt med min första dator som sen dess har blivit mitt nya gebit.
2004 bestämde jag mig för att starta eget företag och prova mina vingar. Jag insåg tidigt att man inte kan livnära sig på bara datorer och tillhörande data arbeten så jag beslöt tidigt att kombinera detta med att driva byggföretag.
Denna kombination visade sig vara bra och mina sista 15 år fram till pension
drev jag företaget Idre Data & Bygg.

Mina fritidsintressen är golf samt datorer förstås.
Under mina verksamma år som privatflygare har jag flugit åtskilliga uppdrag som brandflygare i norra Dalarna men även i Jämtland/Härjedalen när deras flygklubbar behövde hjälp
Som du ser så är jag också väldigt intresserad av väder. På min sida finns alltid nya satellitbilder samt väderkartor med senaste väder.
Bakgrunden till detta torde vara den gedigna meteorologiutbildningen som jag fick under dels utbildningen till AFIS tjänsteman på flygfältet men också omfattande väderutbildning när jag tog privatflygcertifikatet.
Jakt och Skytte:
Ett annat stort fritidsintresse har ju även jakten varit ändå sen jag som liten grabb fick följa min far till skogs och jaga både småvilt och älg.
I samband med uppskjutning inför älgjakt nån gång i slutet av 1980 talet så kom jag i kontakt med hagelskytte på lerduvor vilket visade sig vara ett skytte som passade mig som handsken. Detta gjorde att jag tog initiativet att skrapa ihop en kvarts miljon i bidrag från olika företag till Jakt o Sportskytteklubb, så att vi kunde bygga en toppmodern lerduveskytte anläggning på Klingforsheden. Efter att den blev klar så arrangerade vi en skyttetävling som blev en av Sveriges mest välbesökta och uppskattade tävlingar, Fjälltrapen. (Facebooksida) (fotosida)
Detta ledde till att Idre ett tag hade skyttar i Sveriges landslag i nordisk trap. Själv fick jag ett år representera klubben på Lag-SM i Vetlanda där jag sköt mitt personliga rekord 92 av 100 möjliga lerduvor.
Under min aktiva tid som sportskytt fick jag lära känna massor av underbara skyttekamrater runt om i hela Sverige som jag fortfarande har god kontakt med. Måste faktiskt säga att dessa år som sportskytt gett mig otroligt trevliga minnen.


……………..to be continued…………….

Fjälltrapen Bana1

Loading